søndag den 15. maj 2011

Kokosmakroner med citron



Jeg sidder og knokler i eksamensopgaver i øjeblikket, så der bliver ikke lavet ret meget mad. Og den smule der bliver lavet, er bestemt ikke værd at skrive om. Men jeg har gået og drømt om kokosmakroner de sidste par uger (don't ask me why...?), så den anden dag tog jeg en halv times overspringshandling (længere tog det ikke) og bagte disse her små, lækre makroner. Den revne citronskal var en pludselig indskydelse, men den fungerer rigtig fint sammen med alt det søde.


Det skal du bruge:

8 g hvedemel
2 pasteuriserede æggehvider
1/2 tsk eddike
175 g kokosmel
175 g sukker
Revet skal af 1/2 citron

Start med at varme ovnen op til 180 grader.
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker og eddike. Pisk til sukkeret er opløst og massen er sej og trækker toppe.
Bland mel, kokosmel og citronskal, og vend det forsigtigt i æggemassen.
Kom dejen i en sprøjtepose (jeg brugte bare en almindelig frostpose og klippede et lille hul i hjørnet), og sprøjt små toppe ud på en bageplade med bagepapir.
Bages i ca. 12 minutter.

For at undgå at de hænger fast i bagepapiret er det lettest at overføre papiret til en bagerist og lade toppene afkøle helt inden de tages af.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar