Og må jeg sige noget? Den smager vanvittigt godt! Virkelig. Også dagen efter.
Vi spiste den med ovnstegte pastinakker vendt i olivenolie, røget paprika, rosmarin og flagesalt (40-50 minutter ved 200 grader) og en blandet salat.
4 personer:
2 auberginer
1 squash
Olivenolie til pensling
125 g frisk mozzarella
Tomatsovs:
2 dåser flåede tomater
1,5 spsk koncentreret tomatpuré
1/2 dl hvidvin
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, pressede
3 soltørrede tomater, hakkede
1 spsk rørsukker
1 spsk sirup
1 tsk stødt paprika
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
Salt og peber
Ricottablanding:
250 g ricotta
1 æg
Revet skal af 1/2 citron
Skær aubergine og squash i skiver på langs, drys dem med salt og lad dem stå og trække i en halv times tid.
Imens laves tomatsovsen:
Svits løget i olivenolie indtil det bliver gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og svits videre et øjeblik.
Hæld de resterende ingredienser i gryden, bring det i kog, og skru ned for blusset. Lad det stå og simre i minimum en halv time, gerne længere (jeg lod min koge i to timer, men det behøver man nu ikke).
Når aubergine og squash er færdige med at trække duppes de tørre med køkkenrulle (jeg ved godt at man vist nok først skal skylle dem, og så tørre dem, men det gad jeg altså ikke), pensles med olivenolie og smides i en 200 grader varm ovn i 30 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
Bland ricotta, æg og citronskal og sørg for at røre det godt sammen.
Lasagnen samles ved at smøre lidt tomatsovs ud i bunden af et ovnfast fad. Derefter lægges et lag aubergine/squash, så et lag tomatsovs og et lag ricotta. Gentag og slut af mozzarella i tynde skiver.
Bages ved 200 grader i 45 minutter. Hold øje med den undervejs, at den ikke bliver brændt på toppen. Lad den stå og sætte sig ca. 10 minutter efter at den er taget ud af ovnen, inden den serveres.
Mmm! Det ser lækkert ud :)
SvarSletJeg er hermed blevet fast læser af din blog, og ser frem til at følge med.
Mvh. Sofie
Hej Sofie,
SvarSletMange tak, og velkommen til! Hvor er det hyggeligt at du gider læse med :)
Hilsen, Kirstine