søndag den 27. februar 2011

Cream cheese brownies med hindbærJeg har mange gange forsøgt mig med brownies, og afprøvet et hav af forskellige opskrifter, men har bare aldrig været helt tilfreds. Enten har de været for kompakte, eller også har de lignet chokoladekage mere end brownies (og nej, det er ikke det samme!), så var så småt begyndt at acceptere, at brownies åbenbart er noget, man køber sig til. På den anden side er det lidt svært at kalde sig madnørd, og så ikke engang være i stand til at fremstille sin egen favoritsmovs, så den fik altså lige et forsøg til. 

Denne opskrift er bidder og stykker fra flere forskellige opskrifter, og en lille smule på Gefühl. Forsøgte desuden at undgå at røre for meget i dejen, da jeg vendte melet i, for jeg tror, at det muligvis er det, som tidligere har været skyld i det lidt for kompakte resultat. Og det viste sig faktisk at være en stor succes! Disse brownies er let sprøde på overfladen og helt svampede og fudgy indeni uden at være tunge. Den cremede smøreost sammen med de syrlige hindbær svinger fantastisk med den mørke chokolade, så der behøves ikke serveres hverken is eller frugt til (dermed ikke sagt at det ikke uden al tvivl også ville være lækkert!). Dog synes jeg, at de er bedst efter nogle timer på køl, og jeg vil faktisk anbefale, at man laver dem dagen før, man har tænkt sig at spise dem. Hvis man altså kan holde fingrene fra dem så længe :) Ellers kan de også snildt fryses.

Here it goes:

Til dejen:
200 g mørk chokolade, grofthakket
180 g smør
3 æg
110 g mel
1 spsk kakao
140 g sirup
100 g brun farin
70 g hjemmelavet vaniljesukker (sukker som har stået og hygget sig med en vaniljestang et par uger i en lufttæt beholder)

Til toppen:
300 g flødeost
70 g sukker
1 æg
Hindbær eller andre bær efter behag

Stil ovnen på 180 grader (ikke varmluft!).

Start med at smelte smør og chokolade forsigtigt i en gryde. Pas på at det ikke bliver for varmt, brændt chokolade smager ikke særligt godt i kage! Stil det til side så det kan køle lidt af, imens du laver det næste.Bland æg, sirup, farin og vaniljesukker i en skål og pisk det hvidt og skummende.


Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og pisk indtil det er godt blandet.


Sigt mel og kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt. Pas på ikke at røre for meget i dejen.


I en anden skål blandes æg, smøreost og sukker og røres godt sammen.


Dejen fordeles i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Lav nogle fordybninger i dejen som smøreosteblandingen kan løbe ned i. Gem evt. 1/3 af dejen til at klatte ud ovenpå smøreosteblandingen.


Smøreosteblandingen hældes over dejen og fordeles jævnt.


Frosne hindbær. Friske kan helt sikkert også bruges, men jeg synes at frosne er nemmere at arbejde med, da de ikke går så let i stykker.


Bærrene fordeles jævnt og trykkes ned i dejen med fingrene.


Bages ca. 50 minutter, eller indtil midten har sat sig. Kagen er temmelig blød lige når den kommer ud af ovnen, men den bliver altså fastere, når den er kølet af.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar