fredag den 10. august 2012

Tærtebund af brune ris


Er du også en af dem, som synes, at det lysebrune lag af let brændte, sprøde ris, som nogle gange findes i bunden af en riskoger, er for lækkert?? Så vil du kunne lide den her tærtebund. Den består nemlig ikke af andet.


Når vi får tærte, er det som regel fordi køleskabet er begyndt at blive lidt til den trange side af ting, som nærmer sig smid-ud-dato. Af samme grund bruger jeg sjældent opskrifter, men tager den lidt på slump, så selvom jeg skrev ned, hvad jeg brugte denne gang, vil jeg da opfordre dig til prøve bunden af med dit eget yndlingsfyld.

Grøntsagstærte med bund af brune ris

350 kogte ris (2 dl rå ris)
1 æg
1 spsk mel (kan evt. udelades)

1 stor gulerod, revet
1/2 rød peber i små tern
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, pressede
200 g frisk spinat
1/2 rød chili, finthakket

2 store æg
1 dl hytteost
1 dl mælk
1 stor tsk sennep
salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland ris, æg og mel godt sammen og pres blandingen ud i en smurt tærteform (det er vigtigt at hele formen er dækket af et tyndt lag olie). Forbag bunden i 15 minutter.

Imens svitset løg, hvidløg, chili, rød peber og gulerod på panden. Tilsæt til sidst spinat og vend det rundt indtil det falder sammen og det meste væde er fordampet. Smag til med salt og peber. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund.

Bland æg, hytteost, mælk, sennep, salt og peber og hæld det over tærtefyldet.

Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter eller indtil den er gylden på toppen og fast i midten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar