fredag den 20. maj 2011

Varm salat m. perlebyg, frisk timian og citron/dijondressing




Tilbehør til 3-4 personer:

2 dl perlebyg + bouillon til at koge den i
500 g porrer (to store)
150 g pære
150 g æble
200 g dampet broccoli
2 fed hvidløg, presset
Olie til stegning
1 stor håndfuld frisk timian, hakket
1 spsk honning-dijonsennep
Saft af 1/2 citron
Salt og peber

Kog perlebyggen i bouillon efter anvisning på pakken, og lad den dryppe af i en si.
Rens porren grundigt (!!!) og snit den fint. Evt. kan man snitte den først og skylle den bagefter hvis man synes, at det er lettest.
Fjern kernehus fra æble og pære, og skær dem i små terninger.
Svits hvidløget i olien et minuts tid og tilsæt porrer. Lad det stege ved middevarme indtil porrerne er møre.
Tilsæt æble, pære og dampet broccoli og smag til med salt og peber. Vend til sidst perlebyg og frisk timian i blandingen og varm igennem under omrøring. Rør citronsaft og sennep sammen, hæld den over salaten og server. Velbekomme!









Ingen kommentarer:

Send en kommentar