fredag den 2. september 2011

"Lasagne" med aubergine, squash og ricotta


Okay, denne her ret har faktisk ikke ret meget med lasagne at gøre, jeg vidste bare ikke, hvad jeg ellers skulle kalde den. Den indeholder hverken kødsovs, bechamelsovs eller pastaplader, men til gengæld er den delt i forskellige lag; Et med tomatsovs, et med squash- og aubergineskiver, og et med ricotta. Og så er den toppet med smeltet mozzarella. Så med lidt god vilje, kan vi vel godt lege, at den er sådan lidt lasagne'ish?

Og må jeg sige noget? Den smager vanvittigt godt! Virkelig. Også dagen efter.

Vi spiste den med ovnstegte pastinakker vendt i olivenolie, røget paprika, rosmarin og flagesalt (40-50 minutter ved 200 grader) og en blandet salat.

4 personer:

2 auberginer
1 squash
Olivenolie til pensling
125 g frisk mozzarella

Tomatsovs:
2 dåser flåede tomater
1,5 spsk koncentreret tomatpuré
1/2 dl hvidvin
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, pressede
3 soltørrede tomater, hakkede
1 spsk rørsukker
1 spsk sirup
1 tsk stødt paprika
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
Salt og peber

Ricottablanding:
250 g ricotta
1 æg
Revet skal af 1/2 citron

Skær aubergine og squash i skiver på langs, drys dem med salt og lad dem stå og trække i en halv times tid.

Imens laves tomatsovsen:
Svits løget i olivenolie indtil det bliver gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og svits videre et øjeblik.
Hæld de resterende ingredienser i gryden, bring det i kog, og skru ned for blusset. Lad det stå og simre i minimum en halv time, gerne længere (jeg lod min koge i to timer, men det behøver man nu ikke).

Når aubergine og squash er færdige med at trække duppes de tørre med køkkenrulle (jeg ved godt at man vist nok først skal skylle dem, og så tørre dem, men det gad jeg altså ikke), pensles med olivenolie og smides i en 200 grader varm ovn i 30 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.

Bland ricotta, æg og citronskal og sørg for at røre det godt sammen.

Lasagnen samles ved at smøre lidt tomatsovs ud i bunden af et ovnfast fad. Derefter lægges et lag aubergine/squash, så et lag tomatsovs og et lag ricotta. Gentag og slut af mozzarella i tynde skiver.

Bages ved 200 grader i 45 minutter. Hold øje med den undervejs, at den ikke bliver brændt på toppen. Lad den stå og sætte sig ca. 10 minutter efter at den er taget ud af ovnen, inden den serveres.






2 kommentarer:

  1. Mmm! Det ser lækkert ud :)
    Jeg er hermed blevet fast læser af din blog, og ser frem til at følge med.
    Mvh. Sofie

    SvarSlet
  2. Hej Sofie,
    Mange tak, og velkommen til! Hvor er det hyggeligt at du gider læse med :)
    Hilsen, Kirstine

    SvarSlet