tirsdag den 26. juli 2011

Krydret squashkage med tahin


Nogensinde været forbi Din Baghave? Hvis ikke, så er det på høje tid. Måske er du heldig at blive introduceret for lilla blomkål eller kuglerunde agurker? Måske må du "nøjes" med de mere almindelige udgaver, men de vil til gengæld både være friske, lokale og øko og så utroligt meget bedre end hvad man kan købe i noget supermarked. Når den der står bag disken så samtidig er både utrolig venlig og engageret, er det kun mit lidt stramme SU-budget, som afholder mig fra at foretage alle mine grønne indkøb i Baghavens biks.

Sidst jeg var forbi, lå de inde med flere squash, end de kunne finde anvendelse for, og spurgte derfor om vi ikke kunne hjælpe dem af med nogle stykker. Man skulle jo nærmest være et skarn ikke at tage imod et godt tilbud når man får et. Og derefter forvandle det til en krydret og luftig kage som ikke er hvinende sød men ikke desto mindre stærkt vanedannende. Lad dig ikke afskrække af, at der er brugt tahin (arabisk sesampasta) i opskriften. Den er ikke gennemtrængende i smagen, men ligger som en fin undertone, der spiller godt sammen med krydderrierne.Krydret squashkage med tahin
2 æg
150 g brun farin
100 g rørsukker
200 g squash, revet og presset for væde
320 g mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk salt
2 dl yoghurt
1/2 dl tahin
50 g mandler, groft hakkede
50 g rosiner

Tænd ovnen på 175 grader.
Sigt mel, krydderrier, natron, bagepulver og salt sammen i en skål.
I en anden skål piskes brun farin, rørsukker og æg lyst og skummende. Tilsæt yoghurt og tahin og pisk videre et kort øjeblik.
Bland forsigtigt revet squash, rosiner og mandler i æggeblandingen, og vend til sidst de tørre ingredienser i de våde. Lad være med at røre alt for meget i dejen da den så bliver sej.
Hæld dejen i en smurt sandkageform (eller lille bradepande) og bag den i en times tid, eller indtil man kan stikke en kødpind i den, uden at der følger dej med op.

Skær den i tykke skiver og spis den med en klat smøreost, en balje kaffe og godt selskab.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar