fredag den 18. november 2011

Græskarsuppe med linser, feta og ristede kerner


Jeg er altså ikke rigtig nede med den her kulde. Kan ikke helt acceptere, at det allerede er den årstid, hvor det tager ustyrligt langt tid at komme ud af døren, fordi man først skal pakkes ind i ca. 8 lag tøj. Som for det første reducerer bevægelsesfriheden til et absolut minimum og for det andet får en til at ligne en krydsning mellem Michelin-manden og Darth Vader. For slet ikke at tale om det umulige valg mellem hue og nederen hår en hel dag eller ingen hue og et usynligt tandsæt der sidder og gnaver i ens ører, hvis man vover sig udenfor.

(Ja, det er store problemer, jeg sådan går og kæmper med i min hverdag).

(Og nej, jeg er faktisk overhovedet ikke for gammel til at synes, at nederen hår er en reel begrundelse for ikke at cykle med hue.)


Til gengæld er jeg helt nede med al den suppe, man er nødt til at spise for at holde varmen.

Jeg har brugt butternut squash i denne opskrift, men vil tro, at man kan bruge en hvilken som helst slags græskar. Måske bliver suppen i så fald lidt mindre sød end den her blev, men så kan man smage den til med et drys rørsukker.

Græskarsuppe med linser, feta og ristede kerner
Olivenolie
700 g butternut squash, i både
5 fed hvidløg (undlad at pille dem!)
300 g kartofler, skrællede og i tern
1 stort løg, hakket
75 g røde linser
1 dl hvidvin
1 kanelstang
2 laurbærblade
1 knsp muskat
Ca. 1 liter grøntsagsbouillon
Salt og peber

Gedefeta, smuldret
Græskarkerner, ristede

Vend butternut squash og hvidløg med olivenolie og bag dem ved 200 grader i ca. 40 minutter, eller indtil de er meget bløde. Lad det køle af, skrab græskarkødet ud af skallerne og pil hvidløgsfedene.

Varm lidt olie op i en gryde og svits løget. Tilsæt vin, kanelstang og laurbærblade og lad det koge lidt ind.
Tilsæt kartofler, linser og bouillon og lad det simre i en halv times tid, eller indtil det hele er mørt.

Hæld græskar og hvidløg i gryden sammen med resten og varm igennem.

Tag gryden af varmen, fjern kanelstang og laurbærblade og blend suppen med en stavblender (eller almindelig blender, hvis det er det, man har). Tilsæt evt. lidt mere væske hvis man synes, den er for tyk.

Varm suppen igennem igen, smag til med muskat, salt og peber og server den drysset med fetaost og ristede kerner.

4 kommentarer:

  1. Uhmm, lækker suppe og jeg er helt solgt dit blognavn - godt fundet på :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Birthe,
    Tusind tak, jeg er egentlig også ret glad for det :) Og fedt at du kan lide opskriften!

    Mange hilsner, Kirstine

    SvarSlet
  3. Hej Kirstine.
    Rigtig skøn opskrift. Den passer lige til dette kolde vejr. Og billeder er så fine, at jeg bliver nødt til at lave retten indenfor nærmeste fremtid. :).
    Jeg vil eventuelt tilføje philadelphia flødeost til retten. Jeg har erfaringer med, at det giver supper sådan en dejlig blød og rund smag og konsistens. Derudover tror jeg, at jeg vil udskifte gedeosten med et klap creme fraiche. Glæder mig til at prøve.
    Mvh. Malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene
      Du må meget undskylde mit sene svar - jeg har af en eller anden grund først set din kommentar nu.

      Faktisk har jeg selv planer om at lave suppen i aften, og det var da en super ide at tilføje flødeost - det tror jeg at jeg vil prøve. Tak for tip! :)

      Bedste hilsner
      Kirstine

      Slet