søndag den 12. juni 2011

Bagt æble med gedeost og parmaskinke


Jeg har virkelig gang i hele mit repertoire af 'Mad på 0 minutter' lige for tiden. Den her kreation er ingen undtagelse. Men det er der ingen der opdager, hvis man ikke siger det til dem. Hvis bare man bruger nogle ordentlige ingredienser, så smager og ligner den faktisk (næsten) en million.

Forret eller frokost til 1 person:
1 æble
2 skiver parmaskinke
2 skiver god gedefeta (jeg synes at Kirks gedeost i saltlage er lækker)
1 tsk flydende honning
Rosmarin
Friskkværnet peber

1 håndfuld spæde salatblade
Citronolie
Balsamico glaze (F.eks. den fra Princip)
Brød

Tænd ovnen på 200 grader.
Skær æblet over, fjern kernehuset og skær et stykke af bunden så hver halvdel kan stå selv uden at vælte.
Sæt de halve æbler på en bageplade og læg en skive gedeost oven på hver. Hæld honningen over og drys med rosmarin og peber.
Bag æblerne i ovnen i ca. 15 minutter indtil osten er gylden.
Anret æblerne på en bund af salat sammen med parmaskinken, dryp med olie og balsamico glaze og server med godt brød.

2 kommentarer:

  1. Hehehe... mad på 0 minutter er så meget i orden, når kvaliteten er høj

    SvarSlet
  2. Haha, ja, det behøver heldigvis ikke altid at ende med rugbrød og leverpostej, bare fordi det skal gå stærkt :)

    SvarSlet