onsdag den 1. juni 2011

Kotoffelsalat med kikærter og citron/tahindresing


Jeg har været et smut på Fyn, og var så heldig at få tiltusket mig en pose nye danske kartofler, som lå og så ensomme ud i forældrenes køleskab. Jeg spiser meget sjældent kogte kartofler, for jeg synes egentlig, at de er lidt kedelige. Men nye kartofler, som smager lidt af jord og meget af sommer, er en anden historie.

Denne udgave af kartoffelsalat kan, pga. kikærterne, sagtens gøre det ud for et helt måltid. Hvis man derimod vil bruge den som tilbehør til kød, kan kikærterne bare udelades.



2-3 personer:

450 g nye kartofler (kogt vægt)
1/2 broccoli, dampet og delt i buketter
1/2 rød peberfrugt, i tern
1/2 rødløg, hakket
200 g cherrytomater, halverede
150 g kikærter (kogt vægt)
1 stor håndfuld bredbladet persille, groft hakket

Dressing:
1 spsk tahin
1,5 spsk olivenolie
saften fra 1/2-1 citron
1 spsk vand
1 drys tørret koriander
1 drys spidskommen
salt og peber

Kartofler, grøntsager, kikærter og persille blandes sammen i en skål.
Til dressingen er det bedst at bruge følgende fremgangsmåde for at undgå at tahin'en klumper (den bliver nemlig meget tyk så snart den kommer i kontakt med citronsaften):
Start med at røre tahin, olivenolie og krydderier godt sammen. Rør citronsaften i lidt af gangen og sørg hele tiden for at røre klumperne ud. Tilsæt til sidst vand og smag til med salt og peber.

Hæld dressingen over kartoffelsalaten og server.







Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar