mandag den 25. april 2011

Arabiske fladbrød med fuldkornHer er så opskriften på de lækre fladbrød med fuldkorn. Det var første gang jeg prøvede at lave dem på en pande, men helt sikkert ikke sidste. For det første var det virkelig nemt, og for det andet blev de meget bedre end hvis man laver dem i ovnen. Denne portion giver 8 stk som passede til en lille pande i størrelsen. Hvis man vil bruge dem til at rulle sammen om et eller andet fyld, skal man nok lave dem lidt større.


Du skal bruge:

3 dl lunkent vand
25 g gær
1/2 spsk salt
1/2 tsk sukker
1/2 spsk olivenolie
150 g fintmalet fuldkornsmel (jeg brugte rug)
350 g hvedemel

Opløs gøren i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker og olie. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt indtil den føles jævn og smidig. Tilsæt evt. lidt mere mel hvis dejen er for klistret.
Stil dejen til hævning 1 times tid på køkkenbordet.
Når dejen er færdig med at stå der og hygge sig, hælder man den ud på et meldrysset bord, ruller den til en pølse og deler den i 8 lige store dele som man former til kugler. Derefter griber man sin kagerulle og ruller hver kugle meget flad. Til sidst varmer man en pande op (der skal ikke bruges fedtstof) og steger hvert fladbrød ca. 1 1/2 minut på hver side. Man skal ikke lade sig friste til at give dem længere tid, da de så bare bliver hårde.
Læg dem under et viskestykke efterhånden som de bliver færdige, så de forbliver lune, indtil de skal spises.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar