Jeg skal måske lige skynde mig at sige, at disse kager ikke bliver sprøde, så hvis det er den slags cookie man er ude efter, er det nok ikke denne opskrift man skal kaste sig over. I stedet bliver de bløde og søde og let svampede, og stiller kagetrangen uden at efterlade kroppen i sukkerchok, og det var jo egentlig det, som var hele formålet :)
Jeg havde ingen æg, så det er bananen og de knuste hørfrø der fungerer som bindemiddel i denne opskrift. Det betyder til gengæld at man roligt kan smage på dejen undervejs (hvilket jeg selv skamløst udnytter).
7 stk.:
1 spsk hørfrø
70 g hvedemel
85 g grovvalsede havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
1 nip salt
55 g mælk
70 g sirup
1 spsk smagsneutral olie
1 banan, moset
40 g mandler, groft hakkede
40 g rosiner
Start med at drøne hørfrøene igennem en minihakker.
Bland så hvedemel, havregryn, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt, kanel og kardemomme, og tilsæt derefter mælk, sirup og olie. Sørg for at røre det godt sammen.
Til sidst tilsættes banan, mandler og rosiner. Røre, røre, røre!
Dejen klattes ud på en bageplade beklædt med bagepapir, hvilket lettest gøres med to skeer...
... og bages ved 200 grader i 12 minutter. Afkøl på en bagerist (eller spis dem mens de er lune).
Absolut fantastisk blog! Min nyeste overspringshandling. Kan ikke vente med at prøve disse bananlækkerter, ligner nogle jeg engang lavede med dadler i som studiegruppen elskede. Måske man skulle eksperimentere med det?
SvarSletTusind tak, hvor er det fedt at du gider læse med! :)Dadler lyder faktisk som en virkelig god ide. Hvis du prøver vil jeg meget gerne høre hvordan det bliver!
SvarSlet