lørdag den 16. april 2011

Salat med perlerug, squash og blomkålRug er noget de fleste forbinder med brød, men i denne form gør den sig meget smukt som alternativ til f.eks. ris eller pasta. Smagen er nøddeagtig og let syrlig, og konsistensen er lidt mere fast end ris, så lad være med at koge den længere end der står på posen, for så bliver den bare smattet.

Denne salat var vældigt hurtig at lave, og meget mættende, men kan hilse og sige, at resterne meget fint kan spises til frokost dagen efter.

Den originale opskrift er herfra, men jeg har ændrede lidt i den, så den passede til indholdet af mit køleskab. Vi spiste den til ovnbagt laks og avokado rørt med citronsaft og yoghurt. Jeps, det var læks! :)

Til 2-3 personer

1 1/2 dl perlerug
Salt
1/2 blomkål, delt i små buketter
1 squash, flækket og skåret i skiver
1 tsk revet citronskal
1 1/2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg i tynde skiver

1 stor håndfuld frisk basilikum, hakket
75 g mandler, hakkede

Dressing:
1 spsk honning
1 tsk grov sennep
1 spsk balsamicoeddike

Start med at koge perlerugen efter anvisningen på pakken, sæt den til side og lad den køle lidt af.

Rist de hakkede mandler på en tør pande og stil dem til side.

Steg blomkålen i olie på en pande indtil de har fået lidt farve. Hæld citronsaft og citronskal over, smag til med salt, og hæld blomkålen over i den skål du har tænkt dig at bruge til salaten.

Steg derefter squashen i lidt olie indtil den er mør, tilsæt hvidløg og lad det svitse med et minuts tid, og tag så panden af varmen. Krydr med salt og peber og bland det med blomkål, perlerug og basilikum.

Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Drys med ristede mandler og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar