mandag den 21. marts 2011

Linsepostej



Ja, nu kommer der altså et indlæg mere med linser. Og så får de vist også lige en pause.

Men hvis man, som jeg, ikke er så pjattet med kødpålæg, og ikke altid gider spise ost, så er linsepostej altså et meget dejligt alternativ. Jeg valgte at lave en forholdsvis neutral udgave, så jeg ville have flere muligheder for at variere tilbehøret, men man kan sagtens tilsætte krydderier og krydderurter alt efter hvad man er til.


Opskriften giver 4 små postejer.

Ingredienser:

1 tsk olie
100 g linser (jeg brugte røde)
200 g champignoner, hakkede
100 g gulerod, revet
1 løg
2 fed hvidløg
1 1/2 dl flået tomat
1 spsk soja
1 spsk hvedemel
100 g rasp
2 æg
Salt og peber

Start med at skylle og koge linserne efter anvisningen på pakken.

Varm olien op på en pande og svits løget et par minutter. Tilsæt hvidløget og svits videre et minut.
Tilsæt champignon og gulerod og steg det indtil det falder sammen.
Tilsæt soja og flået tomat og varm det igennem.
Si hvedemelet i grøntsagerne og rør rundt indtil det begynder at tykne hvorefter panden tages af varmen.

Hæld linser og grøntsager i en foodprocesser (en stavblender eller almindelig blender kan også bruges).
Blend til en ensartet masse og smag til med salt og peber.

Hæld blandingen over i en skål, rør raspen i og lad "farsen" hvile på køl i en times tid.
Tilsæt derefter æggene og rør rundt indtil det hele er godt blandet.

Fyld blandingen i smurte forme og bag ved 180 grader i ca. 45 minutter indtil de er gyldne.


Så kunne man for eksempel spise den på rugbrød med farmors rødbeder :) (Og ja, det grønne er koriander. Fordi jeg kan spise koriander på ALT!)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar