søndag den 20. marts 2011

Lun salat med dahl (indisk linseret)Dahl (også stavet dhal, daal eller dal) er både en fællesbetegnelse for tørrede flækkede bælgfrugter (bønner, linser, ærter etc.) og navnet på en sammenkogt ret, som udgør en stor del af det indiske køkken, og hvor de tørrede bælgfrugter er hovedingrediensen. Den kan varieres på et utal af måder, og der vil sikkert være meget delte meninger om hvad "rigtig" dahl er. Denne udgave er forholdsvis mild (sammenlignet med hvad indisk mad kan være) , men man kan jo selv justere chilimængden, hvis man vil have en med lidt mere spark i.

Normalt serveres dahl med ris, men jeg havde nogle grøntsager liggende, som jeg gerne ville have brugt, så jeg lavede en salat i stedet. Retten kan også bruges som tilbehør til eksempelvis lam.

Til 1 person skal du bruge:

40 g flækkede røde linser
1 lille løg
1 tsk olie til stegning
1/2 tsk stødt spidskommen
1 knsp stødt chili
1 fed hvidløg, presset
1 1/2 tsk frisk ingefær, revet
2 dl grøntsagsbouillon
1 håndfuld frisk koriander, hakket
1/3 squash
1/2 rød peberfrugt

Tilbehør:
Frisk spinat vendt med balsamisk eddike og honning.
Yoghurt rørt med citronskal, salt og peber
Evt. brød (f.eks. naan)


Start med at skylle linserne grundigt for at fjerne urenheder.

Varm olien op i en gryde og svits løget i et par minutter. Tilsæt spidskommen, chili, hvidløg og ingefær og svits videre i et minuts tid under konstant omrøring.

Rør linserne i og tilsæt bouillonen lidt ad gangen så væden hele tiden absorberes. Rør jævnligt. Det tager ca. 20 minutter.

Imens sauteres squash og peberfrugt på en pande.

Når linserne er møre tages gryden af varmen og den hakkede koriander røres i. Smag til med salt og peber.

På en tallerken anrettes først spinat dryppet med balsamisk eddike og honning, dernæst grøntsager, linser og en klat yoghurt rørt med citronskal.Ingen kommentarer:

Send en kommentar